Вицепремиерът на Северна Македония: Търговският ни обмен с България се е увеличил с 15%

Премиерът Борисов се срещна с американския посланик в Гърция

Боил Банов: Злонамерено е изпуснат срокът за обжалване на делото за ремонта на Ларгото

Научна фантастика по японски Lexus LF-30 Electrified е електрически концепт с 540 конски сили

Старец пострада при катастрофа

Боян Магдалинчев: Имаше излишно разтакаване във времето за избора на главен прокурор

Какво ще стане ако КАТ и ДАИ се обединят?

Трите лица на Хонда – играч, селекционер и президент все в различни отбори

Даниела Дариткова: Наблюдава се драстично увеличение на броя на ползваните болнични

Вицепремиерът Красимир Каракачанов пред „Труд“: НАТО има проблеми, но не е с “диагнозата” от Макрон

Съвременните въглищни централи гарантират прехода към нискоемисионна енергетика Дългосрочните договори са една от формите на механизмите за капацитет

Ердоган: САЩ грешат, като настояват Турция да се откаже от С-400

Н.Пр. посланикът на Куба пя и танцува с Йорданка Христова за 500-годишнината на Хавана (СНИМКИ)

Израелската армия нанесе нови удари срещу Ивицата Газа

Вижте какво ще е времето днес

Учители от София излизат на протест заради агресивен ученик

училище

Учителите от столичното 19-то училище ще излязат на ефективен протест, ако до края на този учебен срок държавните институции не им помогнат да решат проблем с агресивен ученик. Заради проблем с агресивен ученик от трети клас родители отказаха да пуснат децата си в клас в началото на тази седмица.

В началото на октомври Стоян Михайлов разбира, че деветгодишният му син е нападнат от негов съученик, който се опитал да го задуши. Постепенно обаче тормозът се пренася върху всички ученици от класа. Проблемите за децата от трети „в” клас започват още в началото на учебната година с идването на новия ученик. Момчето пристига от съседно училище, откъдето е било изгонено заради агресивно поведение.

Отговорът на просветното министерство беше, че това е крайна мярка и не е възпитателно за децата. Грета Ганчева от дирекция „Приобщаващо образование“ към МОН препоръча да се намери решение на проблема в училището. Проблемният ученик е преместен от 20-то училище заради агресивно поведение, когато законът позволяваше такава мярка. Съгласно новите разпоредби ученици до четвърти клас не могат да бъдат местени като наказание. Родителите на детето отказват да признаят че има проблем и отказват съдействие, категорични са учителите и родителите.

Директорката Детелина Арнаудова е подала оставка в знак на протест срещу безразличието на институциите към проблема. Тя е информирала още през октомври Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) за деца в риск, но оттам нищо не са предприели. Ако социалните служби, не си свършат работата с родителите, ние няма какво да направим, коментира Арнаудова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.