Море от черно заля червения килим на наградите БАФТА

Море от черно заля червения килим на наградите БАФТА в "Роял Албърт хол" в Лондон. Актриси, сред които Лупита Нионго, Анджелина Джоли, Дженифър Лорънс и Марго Роби се отказаха от цветните тоалети в подкрепа на движението "Времето изтече" против сексуалния тормоз, съобщиха световните агенции.

Няколко звезди доведоха активисти защитници на правата на жените за свои гости, а мъжете изразиха солидарността си със значка на инициативата.

Удостоената с приз за най-добра актриса Франсис Макдорманд от "Три билборда извън града" беше избрала рокля в черно и червено, вместо чисто черна и отбеляза: "Имам малък проблем със сервилниченето. Но искам да знаете, че подкрепям напълно всички мои сестри в черно тази вечер".

Въпреки дрескода, приет за церемонията, някои от знаменитостите възхитиха критиците с оригиналния си избор на тоалети. Модното вдъхновение беше навсякъде, като Дженифър Лорънс, Марго Роби и Анджелина Джоли се откроиха с прелестни тоалети, пише в. "Дейли експрес".

27-годишната Марго Роби носеше дантелена рокля с високо деколте, която беше изрязана около талията и се спускаше до земята.

Анджелина носеше кадифена рокля, която от едната страна имаше цепка до бедрото.

Дженифър Лорънс беше очарователна в атлазена черна рокля, чиито полупрозрачни бели ръкави оставаха открити раменете й.

Салма Хайек, която е на 51 години, изглеждаше прекрасно в черна рокля до земята с дълги ръкави и избродирани елементи.

Херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън придружи на церемонията съпруга си принц Уилям, който е президент на Британската академия за кино и телевизия. Призивът за черни облекла я постави в деликатна позиция, защото кралското семейство старателно избягва да прави политически изявления. Бременната Кейт избра тъмнозелена рокля на дизайнерката Джени Пакам с черен колан и черна чанта.

Коментари

Задължително поле