Моуриньо към Роналдо: „Лъжец!”

Неясното бъдеще на Кристиано Роналдо обикаля всекидневно всички медии по света. Напуска ли „Реал”? Отива ли в „Манчестър Юнайтед”? Или в „Пари Сен Жермен”? Или в далечен Китай?

В пепелта тлее огън и е сигурно – португалецът не желае повече да остане в „Реал”. Всички информации водят към „Олд Трафорд”, откъдето КР7 тръгна към големия футбол. В Англия Роналдо може да се събере отново с Жозе Моуриньо. Двамата португалци имат дълга съвместна история.

През 2007-а всичко започна със скандал. Моуриньо обвини Роналдо, че прекалено много влияе на съдиите, които го фаворизират. Тогава треньорът бе в „Челси”, а футболистът – в „Юнайтед”.

Моуриньо: „Ако Роналдо каза, че „Манчестър Юнайтед” не е получил фалшиви дузпи този сезон, значи е лъжец. Кристиано е велик футболист, може би най-добрият. Но трябва да се научи да не спори с фактите. Ако лъжеш, никога не можеш да стигнеш високо ниво.”

Роналдо: „Целият свят знае какъв е Моуриньо. Винаги измисля нещо, за да сее напрежение. Особено когато не е доволен от работата със своите играчи. Той никога не осъзнава кога е виновен.”

Моуриньо: „Това е, когато дете каже нещо, без да показва уважение. Може би е имал трудно детство и лошо образование. Или може би последствие и от двете.”

През месец май 2007 година Специалния се извини за коментарите си, а Роналдо даде прошка. Футболистът гарантира, че спорът им е забравен в миналото.

Четири сезона по-късно двамата португалци вече бяха в Мадрид. Тогава Кристиано си позволи да критикува дефанзивната игра на „Реал”.

Роналдо: „Не ми харесва, но трябва да се адаптирам, защото такива са правилата.”

Реплика от Моуриньо не последва. Все пак в един отбор треньорът е големият шеф.

Напрежението по португалската ос избухна през януари 2013-а. Тогава Роналдо бе обвинен, че не помага достатъчно в защитата при победа за купата срещу „Валенсия”.

Роналдо: „След всичко, което съм направил за теб, ти ме третираш по този начин? Как смееш да ми казваш такива неща!”

Моуриньо: „Аз ги казвам в името на отбора, който се нуждае да играеш и в защита. Много хора в клуба мислят като мен, но нямат топки да ти го кажат.”

Когато напусна „Реал” през лятото на 2013-а, треньорът отново хвърли кал по голямата си звезда.

Специалния: „Роналдо си мисли, че знае всичко и че няма треньор, който да го накара да бъде още по-добър. Имах основен проблем с него – когато го критикуваш за тактическото му поведение, той отказва да го приеме.”

След още един месец Жозе отново се върна в португалската драма. Тогава каза, че вече не вижда онзи, истинския Роналдо.

Моуриньо: „Аз станах треньор през 2000-ата година. Но преди това бях помощник в големи клубове с класни специалисти, които учеха най-добрите в света. Когато бях на 30 години, тренирах Роналдо. Не този. А истинският - бразилеца Роналдо.”

Кристиано се опита да зарови томахавката през ноември 2015-а. Тогава дори прогнозира, че Моуриньо ще се справи с трудните времена в „Челси”.

Роналдо: „Винаги съм го слагал на първо място. Той е отличен треньор, направил е много добри неща и е спечелил много трофеи.”

Преди 13 месеца Кавалерът на „Златната топка” пожела успех на Специалния в любимия му „Манчестър Юнайтед”.

Роналдо: „Вярвам, че „Юнайтед” ще се върне на мястото си. Това е велик клуб, който в последните години загуби своята идентичност. И от това много ме боли. Винаги ще нося „Юнайтед” в сърцето си. Пожелавам на Моуриньо да го върне на пътя на успеха.”

Въпреки добрите думи от своя бивш футболист, треньорът не спря да се заяжда. Следващата критика дойде през август 2016-а.

Моу: „Кристиано по никакъв начин не помогна на Португалия с поведението си в последните минути на финала на Евро 2016. На терена има 11 футболисти и единственият, който може да им казва какво да правят, е треньорът. Аз обаче видях един вулкан от емоции у човек, който можеше да попречи на отбора да постигне нещо велико. Роналдо не е станал още треньор, за да се прави на такъв.”

Да, сценарият е отворен. Публиката по целия свят очаква продължението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят