Моуриньо пак обра точките – подари медала си на фен

Жозе Моуриньо отново обра точките, дори когато не е победител. Докато футболистите на „Реал“ получаваха златните медали и трофея като носител на Суперкупата на Европа, треньорът на „Манчестър Юнайтед“ мина всички охрани и стигна до един от ъгловите сектори. Покачи се на една от стените и даде сребърния си медал на фен на „червените дяволи“. Преди това Специалния въобще не го сложи на врата, а го прибра в джоба.

Суперкупата на Европа остава един от малкото трофеи, които липсват на Моу. За него това е втора загуба след 0:1 от „Милан“ през 2003-а, когато водеше „Порто“.

„Винаги съм казвал, че Шампионската лига и Лига Европа са различни турнири – коментира Моу. – Нормално е единият тим да има по-голям потенциал. На терена бяха два големи отбора с различни качества. Няма реплики на Лука Модрич, Тони Кроос, Иско или Каземиро ...“.

След мача Специалния се предаде в битката за привличане на Гарет Бейл. Уелсецът започна като титуляр и се изяви отлично.

„Играта свърши – каза Специалния. – Бейл е желан от своя клуб и иска да остане в него. Няма смисъл да коментираме повече.“

Загубата от „Реал“ обаче показа ясно – за успех в европейския футбол „Манчестър Юнайтед“ не е готов дори след близо 200 милиона паунда селекция това лято.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят