Моуриньо похарчи половин милиард евро

Половин милиард евро струваше на "Манчестър Юнайтед" авантюрата с Жозе Моуриньо. Това показват цифрите, като в тях са включени купените от португалеца играчи, компенсацията, която ще получи и... наема на хотела, в който живееше.

Португалецът се превърна в най-големия прахосник в ерата след легендата сър Алекс Фъргюсън. Общо Моу даде над 410 млн. евро за трансфери, но с привлечените играчи не успя да постигне нещо голямо.

За сметка на това треньорът счупи рекорда на клуба за нов играч - Пол Погба бе взет за близо 110 млн. евро. Като свободни агенти Специалния привлече Алексис Санчес и Златан Ибрахимович, но заплатата на чилиеца е най-високата в историята на английския футбол.

Към днешна дата отборът е на път да загуби всякакви шансове за добро класиране през кампанията, въпреки скъпия състав. Голяма част от звездите пък бяха във война с Моуриньо. Френският ас Погба дори си публикува снимка със загадъчна усмивка минути след като стана ясно, че треньорът е освободен. Халфът поиска трансфер през зимата, но с оглед ситуацията може и да остане на „Олд Трафорд“.

Моуриньо обаче си тръгва с пълни джобове. 25 млн. евро е неустойката в клаузата за предсрочно прекратяване на договора.

След освобождаването на Жозе, клубът обаче ще спре да плаща на хотел "Лоури" в Манчестър. Именно там живееше специалистът от ден първи в "Юнайтед". А това означаваше, че от касата на тима превеждаха всеки ден около 670 евро за луксозния апартамент, в който се помещаваше Моуриньо. Около половин милион е цялата сметка, която платиха от „Олд Трафорд“ за нощувките. Като се тегли чертата, „Юнайтед“ е олекнал с близо 440 млн. евро. Но реално щетите са повече.

Сега се търси човек, който да оправи кашата, която забърка славния португалец. Неговият асистент на „Олд Трафорд“ Майкъл Карик ще води тима временно. За постоянен наставник се спрягат имената на Лоран Блан, Зинедин Зидан и Маурисио Почетино, който води „Тотнъм“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят