МО на Русия: Екипажът на гаубица Д-30 унищожи контролния център на ВСУ в Каховско направление

Екипажът на гаубица Д-30 от гвардейското формирование на ВДВ на Днепърската група войски унищожи пункта за управление на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Каховско направление в Херсонска област. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

„Екипажите на буксируемите гаубици Д-30 с калибър 122 мм на гвардейското въздушно-десантно съединение от Днепърската група войски изпълняват огневи задачи по унищожаване на бронетанкова техника, артилерийски и минохвъргачни екипи на Въоръжените сили на Украйна, складове с боеприпаси, укрепени позиции, както и плавателни съдове на Въоръжените сили на Украйна на десния бряг на Днепър в района на Херсон. Личният състав на батареята Д-30 унищожи центъра за управление на Въоръжените сили на Украйна“, казаха от министерството.

„Работата на артилеристите протича в тясно сътрудничество с екипажите на безпилотни летателни апарати. Разузнавателните дронове откриват маскирани укрития, военна техника и местоположението на личния състав на украинските въоръжени сили. След предаване на координатите артилеристите започват унищожаване на идентифицираните цели. Координатите на откритите цели се изпращат директно на командването на артилерийските батареи. Стрелбата се извършва на разстояние до 15 км с осколково-фугасни боеприпаси.”

Министерството отбелязва още, че артилеристите от ВДВ на Днепърската група войски работят денонощно в трудни условия. Отнема само няколко минути, за да изчислите настройките на целта и да нанесете щети от огън. Скоростта на прицелен огън достига осем изстрела в минута.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия