МО на Русия: Екипажът на танка Т-80БВМ унищожи два бронетранспортьора MaxxPro

Екипажът на модернизирания танк Т-80БВМ от групировката войски „Восток“ унищожи два американски бронетранспортьора MaxxPro в битката за освобождаване на село в южнодонецкото направление. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

„Танковите екипажи на групата войски „Восток“ от Приморие, действащи на танк Т-80БВМ по време на освобождаването на едно от населените места в южнодонецкото направление, унищожиха два бронетранспортьора MaxxPro американско производство“, казаха от ведомството.

Обективни контролни кадри, предоставени от Министерството на отбраната на Русия, показват как танк Т-80БВМ нахлува в селото, пробивайки отбраната на противника. Руска бойна машина е атакувана от вражески FPV дрон, но още на следващата секунда танкът стреля от упор по бронираните машини.

Военното ведомство отбелязва още, че екипажите на танковете изпълняват няколко бойни мисии всеки ден.

Руското министерство на отбраната също така съобщава, че на полигона е организирано обучение под ръководството на опитни инструктори за доброволци по договор, пристигащи за попълване на танкови части.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия