МО на Русия: Руските сили заловиха украински танк Т-64 в района на Константиновка

Танкисти от Източната група заловиха танк Т-64 на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в района на Константиновка в района на Угледар. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

„Танковите екипажи на армейския корпус на групата войски „Восток“ заловиха танк Т-64 на Въоръжените сили на Украйна в района на село Константиновка в Угледарския участък на Южнодонецкото направление“, казаха още от руското МО.

Те казаха, че плененият украински танк вече е боядисан с тактическия знак на групата войски "Восток.

От ведомството отбелязаха, че танкери участват в боевете за Константиновка - това е един от ключовите укрепени райони на украинските въоръжени сили, през който минават маршрутите за снабдяване на противника, окопал се край Угледар.

„През Константиновка се доставят боеприпаси по този път до Угледар, тоест ние ще им спрем кислорода в Угледар, ще вземем Контантиновка и повече няма да има такива доставки“, обясни командирът на танка с позивна „Удар“.

Министерството подчертава, че танковите екипажи на армейския корпус от Сахалин продължават да оказват огнева подкрепа на щурмовите части на групата войски "Восток", които се придвижват в района на Угледар. Бронираните групи, подсилени с танкове, осигуряват приближаването на щурмовите войски към позициите на противника и унищожаването на огневи точки на противника в позициите.

Според бойците, съпротивата на украинските въоръжени сили в този участък на специалната военна операция отслабва с всеки изминал ден, но все още остава опасността от ударни безпилотни летателни апарати и FPV дронове, масово използвани от противника. Затова всички бойни машини са оборудвани със станции за радиоелектронна борба и мрежи за борба с дронове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия