МО на Русия: Руските сили унищожиха американска гаубица на десния бряг на Днепър

Подразделенията на БПЛА на ВДВ от Днепърската група войски откриха американска 155-мм гаубица М-777 на десния бряг на река Днепър с помощта на дрон Zala и коригираха поразяването й с Lancets. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

На около 30 км от бреговата ивица е открито камуфлажно оръжие. Гаубицата стреля от горска плантация по цивилното население на левия бряг на Херсонска област. След като целта беше открита, нейните координати бяха незабавно предадени на командния пункт, където беше решено да бъде унищожена с боеприпаси Lancet. Поражението на гаубицата е потвърдено от разузнавателния БЛА Zala.

По време на бойно дежурство безпилотните авиационни части на десантното артилерийско съединение от Днепърската група войски, като част от контрабатарейната война, летят дълбоко в територията, контролирана от украинските въоръжени сили, на десния бряг на Днепър в Херсонска област за търсене и унищожаване на вражеската далекобойна артилерия.

„Само през последните два месеца, като част от контрабатарейната борба в посока Каховка, екипажите на БПЛА на десантната артилерийска формация идентифицираха и унищожиха повече от десет 155-мм гаубици М-777 на украинските въоръжени сили и друга техника, “, отбелязват още от военното ведомство.

Екипажи на гаубици Мста-Б от Северната група на руските въоръжени сили унищожиха опорни пунктове на взводове, екипажи на БЛА и пехота на украинските въоръжени сили”, добавят от руското МО.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия