МО на Русия: Руски въоръжени сили удариха обекти на украинската енергийна инфраструктура

В рамките на 24 часа руските въоръжени сили нанесоха удари по енергийни обекти, поддържащи дейността на предприятията от военно-промишления комплекс на Украйна. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

 „Оперативно-тактическата авиация, ударните безпилотни летателни апарати, ракетните сили и артилерията на групировките на войските на въоръжените сили на Руската федерация повредиха обекти на енергийната инфраструктура, поддържащи работата на предприятия от военно-промишления комплекс на Украйна, както и натрупвания жива сила и бойна техника на противника в 141-ви район“, се казва в съобщението.

„В резултат на активните действия на подразделенията на Южната група войски е освободено селището Максимиляновка на Донецката народна република“, добавят от руското МО.

От ведомството заявяват още, че руските системи за противовъздушна отбрана са свалили през денонощието пет снаряда за MLRS HIMARS, както и 43 безпилотни летателни апарата на украинските въоръжени сили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия