МО на Русия: 30 украински дрона бяха свалени над Белгородска и Воронежка област

Системите за противовъздушна отбрана (ПВО) са унищожили през нощта 29 дрона над Белгородска област и 1 над Воронежска област. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

„През изминалата нощ, когато киевският режим се опита да извърши терористични атаки с безпилотни летателни апарати на територията на Руската федерация, дежурните системи за противовъздушна отбрана прихванаха и унищожиха 29 БЛА над територията на Белгородска област и унищожиха един БПЛА над на територията на Воронежска област“, ​​казват още от руското МО.  

Минохвъргачките на южната групировка на войските осуетиха опит за ротация, а също така унищожиха личния състав на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Донецко направление, съобщиха още от руското министерство на отбраната.

„Военнослужещи от минохвъргачната артилерийска батарея на общовойсковото формирование на Южната група войски осуетиха опит за ротация и унищожиха личния състав на Въоръжените сили на Украйна в Донецко направление в зоната на специална военна операция“, казаха от министерството.

Според ведомството унищожената група войници от украинските въоръжени сили е трябвало да предприеме контраатака в отговор на щурмовите действия на руските части. Данните за концентрацията на персонала са получени от оператори на разузнавателни дронове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия