Мръсна вода се излива в морето на градския плаж във Варна

Снимка: БНТ

Тонове кална вода замърсява морето на градския плаж във Варна. Водата идва от Шокъровия канал, който се влива в морето на Офицерския плаж. Той преминава почти през целия град и е предназначен за отвеждане на дъждовните води, информира БНТ.

"Дъжд не е валял, така че не е нормално такова количество вода да се изсипва. Това се случва редовно, забелязал съм от месец, предимно събота и неделя, когато евентуално не могат да реагират службите", коментира Симеон Карадимов, спасител.

Миналия уикенд плажуващи са подали сигнал в екоинспекцията. Експертите дошли след пет дни, но не установили наличие на кална вода.

"Вчера дойдоха и констатираха, че няма и аз подписах протокола, но днес виждате какво е състоянието. Плажът е предимно детски, страхуват се хората", каза Карадимов.

Стигайки до морето течението отнася калната вода на юг. 

Екипът на националната телевизия също подал сигнал до екоинспекцията. Оттам казали, че са го прехвърлили до Басейнова дирекция. От Басейнова дирекция пък обяснили, че не е в тяхната юрисдикция, защото това било зона за къпане и отговарят от Регионалната здравна инспекция. 

Коментари

Задължително поле