МУ – Варна поема управлението на Очната болница в града

От 1 август 2019 г. МУ-Варна пое управлението на Специализирана болница по очни болести за активно лечение - Варна. Управителят на болницата проф. д-р Христина Групчева сподели, че очаква в лечебното заведение да настъпят множество положителни промени, което ще спомогне за подобряване на качеството на офталмологията в региона и страната:

“Промяната на управлението ще подобри качеството на медицинските грижи и ще доведе до подобряване на условията в болницата, ще обогати наличната медицинска техника с нова и високотехнологична апаратура.“

Промяната на управлението на болницата се оказва ключово и за специалистите, работещи в нея, които взеха решение да останат и да работят в полза на българските пациенти. Освен безупречни в лечебно-диагностичната дейност, лекарите вече ще имат възможност да практикуват и с техника на световно ниво.

Само за последните 3 месеца след промените са подобрени голяма част от нейните показатели. Променен е подходът на работа, подобрени са битовите условия и е изградена инфраструктура, позволяваща максимално ефективно лечение на пациентите.

Внедряването на нови технологии в медицината е един от основните приоритети на МУ-Варна. Преди броени дни в операционната на СБОБАЛ- Варна заработи най-новият модел апаратура за хирургично лечение на катаракта. Апаратът е абсолютно автоматизирана машина за факоемулсификация, т.е. разбиване с ултразвук на помътнялата леща и имплантиране на нова леща, благодарение на която пациентите имат перфектно зрение почти веднага след манипулацията.

Новият апарат е по-малко инвазивен и щадящ пациентите, а постоперативното лечение- много по-кратко. С модерната апаратура хирурзите вече могат да поемат и много по-голям обем от пациенти, които да оперират. Техниката ще подпомогне значително и обучителния процес на младите хирурзи.

Още информация по темата вижте тук.

Коментари

Задължително поле