Мъжът, починал в ареста, е опитвал многократно да се самоубие

Младият мъж, който почина в ареста в Ямбол, на няколко пъти е опитвал да се самоубие. По време на престоя си там той е буйствал и е искал да се самонаранява.

Това заяви изпълняващ функциите силов министър Калин Стоянов.

"Така ми докладваха колегите. Скоро всичко ще излезе наяве с аутопсията", посочи Стоянов. 

"Труд news" припомня, че започна дисциплинарно производство срещу полицейски служител след смъртта на 32-годишен мъж в полицията в Ямбол. То е разпоредено със заповед на шефа на Областната дирекция на МВР старши комисар Иван Русев.

Калин Стоянов отбеляза, че става въпрос за изключително трагичен инцидент. Той изказа съболезнования към близките на починалия и съобщи, че е образувано следствено дело по случая, отделно от което има и дисциплинарно производство по отношение на един от служителите, както и дисциплинарна проверка по отношение на целия случай.

"Реагирали сме във връзка с публикациите в медиите и към момента се извършват процесуално- следствени действия. Най-важното, което се чака, е аутопсията на загиналия човек, която ще бъде направена в Ямбол и ще бъде готова в рамките на деня или утре", уточни той. 

Попитан дали има доказателства, че става дума за самоубийство, Калин Стоянов каза, че за момента се твърди, че става въпрос за това, защото човекът се е обесил. Министърът каза, че от момента на влизането му в районното управление до смъртта, през цялото време има камери, така че лесно може да се установи какво точно се е случило. Стоянов подчерта, че най-важното е оценката и експертизата от аутопсията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право