Мъжът, скочил от 3-тия етаж на районното в Пловдив, дори не бил задържан

Отведен е само за беседа, твърдят от прокуратурата

30-годишен мъж почина след скок от тоалетна на третия етаж в Шесто районно управление на полицията в Пловдив, което се намира в „Столипиново“. Той бил спрян за проверка зазедна с още двама мъже около 16 часа и при вида на полицаите изхвърлил няколко найлонови пликчета със суха зелена тревиста маса и бяло прахообразно вещество.

След огледа на място тримата били отведени в Районното към 17 часа. Към 17,45 30-годишният мъж поискал да отиде до тоалетната и скочил през прозореца. След скока от третия етаж не успял да избяга, на място била извикана линейка и младежът бил настанен в УМБАЛ „Свети Георги“, но няколко часа по-късно починал от травмите.

В края на миналия юни по същия начин арестант избяга от тоалетната на Трето районно в Пловдив и успя да изчезне с такси. Грешката на полицаите тогава беше, че му бяха позволили да отиде в общата тоалетна, а не в санитарен възел за задържани.

В случая обаче към момента на бягството 30-годишният мъж не е бил задържан, твърдят от Районна прокуратура – Пловдив, която образува досъдбено производство за склоняване към самоубийство.

„Той е бил отведен в Районното управление за оперативна беседа, няма заповед за задържане“, обясни говорителят на прокуратурата Атанас Илиев.

По случая тече и проверка в МВР, възложена със заповед на министър Младен Маринов на Дирекция „Инспекторат“.

Коментари

Задължително поле