Мъж ограби жена, за да се издължи на приятеля й

Снимка: Архив

32-годишен варненец отива на съд за грабеж на жена и теглене на пари от нейната дебитна карта, съобщиха от Окръжната прокуратура. Васил Т. извършил престъплението, за да върне дълг на приятеля на потърпевшата.

На 8 септември миналата година той срещнал двойката Румен и Геновева в игрална зала в кв. Владиславово. Имал да дава пари на Румен, който се разгневил, че Васил харчи за хазарт, а не си изплаща борча. Докато двамата спорели, длъжникът видял, че Геновева носи големи златни обеци и решил да я ограби.

След полунощ причакал младата жена пред блока й и я нападнал. Съборил я на земята, издърпал обиците от ушите й, отмъкнал дамската й чанта и побегнал. В чантата имало 70 лв., мобилен телефон и дебитна карта с листче, на което бил записан ПИН-кодът.

По пътя Васил срещнал своя познат от махалата Азис. Обяснил му, че е тръгнал да тегли пари от банкомат с картата на жена си, но не знае как и помолил за помощ. Азис изтеглил 400 лв. После двамата с Васил си купили цигари, енергийни напитки, закуски и се дрогирали.

Надрусаният апаш позвънил на кредитора си и си уредил дълга, като му дал задигнатите обеци и 20 лв. На следващия ден Румен заложил накита срещу 270 лв., а Васил дал на Азис портмонето на Геновева с молба да го изхвърли. Мъжът обаче видял вътре счупената на две лична карта на обраната жена и разбрал, че приятелят му е извършил престъпление. Уплашил се, че ще има неприятности и отнесъл портфейла в полицията.

Така авторът на грабежа бил разкрит и заловен. В момента Васил се намира във Варненския затвор и още не е възстановил щетите на жертвата в общ размер на 891 лв., уточниха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България