Мълния падна на метри от мъж в Монтана

Снимка: Архив

Не е пострадал сериозно

Мъж от Монтана бе отхвърлен от мълния, паднала на сантиметри от него. Това се случва в централния парк на Монтана към 18:30 ч. вчера. Името на мъжа е Борислав Петков, на 64 г. По чудо не е пострадал сериозно. Прегледан е в болница и е освободен, предава БТВ. Днес лошото време стигна и до морето. Следобедът улици и алеи в "Слънчев бряг" се превърнаха в реки. Най-тежко беше положението на пътя за "Свети Влас", където автомобилите са се движиха като плавателни средства.

Канализационната система на курорта е под морското равнище и не успява да поеме големи количества вода. В пожарната са постъпили 4 сигнала за наводнение улици и едно паднало дърво. В Русе поройният дъжд също наводни основни булеварди, а движението беше силно затруднено.

Дъждът, който се изля в ранния следобед, превърна за минути улиците в реки. За около час са паднали близо 35 литра на квадратен метър, а силният вятър е съборил няколко дървета. На много места отводнителни шахти не успяваха да поемат огромното количество вода. Трафикът в час пик на места беше блокиран, а тролейбусният транспорт спря. Кола пропадна в току-що запълнена дупка от "Топлофикация", която се е отворила отново, заради дъжда.

Коментари

Задължително поле