Мъск избяга в Тексас заради ЛГБТ закони

Жители на Сакраменто, столица на щата Калифорния, протестират срещу новите трансджендър политиките, прокарвани от демократите.

Да защитим децата от трансджендърите, зове милиардерът

Щетите можело да се непоправими

Милиардерът Илон Мъск каза, че ще премести централите на компаниите “СпейсЕкс” и “Екс” в Тексас. Той прави това в знак на протест, след като Калифорния забрани на учителите да уведомяват родителите за промени в половата идентичност на ученик.

“Това преля чашата. Още преди година казах, че подобни закони ще принудят семейства и компании да напуснат щата, за да защитят децата си”, пише Мъск в социалната мрежа Х.

В последващи публикации най-богатият човек в света обяснява, че с новото законодателство държавата на практика отнема децата от родителите, а щетите можело да са непоправими.

Спорният текст, подписан от губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм, противопостави училищните настоятелства, борещи се за родителски права, срещу една шепа трансджендър активисти, които уж били “загрижени за благосъстоянието на уязвимите ученици”.

Законът отменя решенията в консервативните училищни райони, които нареждат на учителите да уведомяват родителите, ако ученик промени името или местоименията си или поиска да участва в програми, които не съответстват на неговия биологичен пол.

Нюсъм, който е разглеждан като алтернатива на президента Джо Байдън като кандидат за Белия дом, често си навлича гнева на консерваторите по въпросите на ЛГБТ пропагандата.

Миналата година същият Нюсъм подписа закон, с който щатът Калифорния налага строги глоби на учебните заведения, които забраняват учебниците с хомосексуална насоченост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка