Над 100 гайдарчета ще огласят Морската градина на 3 март

Точно в 12.30 ч. на връх Националния празник 3 март над 100 гайдарчета ще огласят Морската градина във Варна. Малките музиканти ще свирят Лудогорско и Право хоро, на което ще се хванат варненци и гости на града. Ще го поведат малчуганите от детския танцов ансамбъл "Искра" с ръководител Петър Иванов.

Гайдарите са от две училища и от състава "Диньо Маринов". Деца от ДЮТ "Златното ключе" ще изпълнят монолози от известни възрожденски пиеси. Сцената е точно край езерото в Детския кът и е достатъчно голяма, за да може да побере над 300 участници в празника. Новата атракция ще са двете кончета Трезор и Борадо. Те са специално обучени от треньора Павлин Димитров за работа с деца и масови събития от конната база в Албена.

Жребците ще могат да бъдат яхнати за снимка с четническа униформа и старинна сабя, предоставени от организаторите. Фотосите ще са безплатни, Единственото послание на инициаторите е колкото може повече варненци и децата им да се облекат с народни носи на този най-български празник, за да почетат делото на всички занайни и незнайни герои, дали живота си за България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони