Над 150 изложители представиха свои продукти и услуги на Международното изложение „Културен туризъм“

Над 150 изложители представиха свои продукти и услуги на Международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново. В най-голямата специализирана туристическа борса се включиха и над 30 общини от страната.

В Старата столица своя туристически продукт, потенциал и култура показват десет държави- България, Германия, Испания, Турция, Азербайджан, Румъния, Китай, Гърция, Сърбия и Северна Македония.

Официален партньор е Посолството на Азербайджан в България, което подреди фотоизложба под надслов “Шуша – културната столица на Азербайджан”. Изложбата бе открита от Негово Превъзходителство г-н Хюсейн Хюсейнов – извънреден и пълномощен посланик на Азербайджан. Събитието е част от дейностите по изпълнение на меморандума за сътрудничество между Велико Търново и Шуша – културни столици на България и Азербайджан, подписан през 2022 г. в рамките на официалното посещение на президента на Азербайджан Илхам Алиев в България.

Акцент в изложението са и представянията на българските общини.
В експозиционните площи на Бизнес център Велико Търново бяха промотирани множество забележителности, археологически комплекси, музейни експозиции от различни краища на страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони