Наемите в Турция стават недостъпни

Инфлацията в Турция води до поскъпване на имотите и покачвате на наемите.

Инвестират в имоти заради инфлацията

Има търсене от чужденци

Наемите в Турция нарастват и стават недостъпни за все повече хора, пише АП. Основната причина за това е високата инфлация. Цените на стоките и услугите нарастват значително и собствениците на имоти вдигат наемите, за да растат поне с размера на инфлацията. Но доходите на хората, които работят на заплата, не нарастват толкова бързо.

В резултат много хора се притесняват, че ще загубят дома си, ако собственикът реши да увеличи наема им, особено ако са с ниски доходи и например работят на минимална заплата.

Заради високата инфлация много хора инвестират парите си в имоти, за да ги предпазят от обезценяване. Тъй като предлагането на жилища е недостатъчно, цените нарастват. Голямо търсене на имоти в Турция има и от чужденци. Сред причините за това е поевтиняването на турската лира. Покупките на жилища от чужденци са нараснали с около 20%. Това също допринася за покачване на цените на къщите и апартаментите, които стават все по-недостъпни за местните жители. Повечето чуждестранни купувачи са руски граждани, следвани от иранци, иракчани и украинци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти