Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

По-леки мерки след 3 дни спад на заразени (обзор)

Връщат на фирмите част от оборота

СЗО: Хирургическите маски забавят разпространението на коронавируса

Kредитите с различна ваканция Допитване на “Труд” сред банкери показа, че първоначалното отсрочване може да бъде за срок от 2-3 месеца

Министър Захариева: Основен приоритет за ЕС остава борбата с разпространението на коронавируса и подкрепата за икономиките

Връщат пари за парно с изравнителните сметки

Наемите за фирми са много изгодни Нарастват сделките с хотели

В София наемите на офиси са по-ниски отколкото в Братислава и Будапеща.

София може да се похвали с две лидерски позиции в Централна и Източна Европа: най-достъпна цена в наемите на първокласни офис площи – до 15 евро на кв. м, при съответно 17 евро и 25 евро за Братислава и Будапеща. В същото време доходността на инвестицията в офиси достига 7,5% в София, при до 4,2% в Прага, показват данни на компания за недвижими имоти. Трябва обаче да се отчете, че условията за финансиране и ликвидността в другите столици са по-добри.

Доходността при първокласни търговски площи в България достига 7,25%, а при индустриалните площи е 8,5%.

Сделките с хотели в Европа са на стойност 16,1 млрд. евро през първите девет месеца на 2019 г., показват данни на компанията. Ръстът на инвестициите в хотели е с 2% спрямо същия период на предходната година. Сделките с молове са на стойност 24,1 млрд. евро, с индустриални площи – 20,4 млрд. евро, а с офиси – 77,7 млрд. евро. Но най-голям ръст от 7% има при инвестициите в жилищни сгради, които достигат 36,4 млрд. евро.

Инвеститорите търсят доходност, различна от тази на офисите и моловете. Затова нараства интересът им към алтернативни възможности за вложения като хотели и жилищни сгради.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.