Назарян прегази съперници за по-малко от 2 минути

Назарян прегази съперници

за по-малко от 2 минути

Едмонд Назарян направи впечатляващ дебют на европейското по борба за мъже в Рим. За по-малко от 2 минути двукратният шампион за кадети повели двама съперници и достигна полуфиналите категория до 55 кг на класическия стил. На старта 18-годишният талант срази за 51 секунди Сноре Лунд (Норвегия) с технически туш 8:0, а след това прегази и италианеца Джовани Френи, също технически туш 14:2 само за 1,37 сек.

Така Назарян-младши престоя най-малко на тепиха от всички съперници в категорията си - 118 секунди, заработвайки средно по 1 точка на всеки 7 сек. За сравнение настоящият №1 в света Нугзари Цурцумия (Грузия) също бързо стигна полуфиналите, но прекара 2,03 минути на тепиха, за да спечели с технически туш от по 8:0 срещу противниците си.

Най-щастлив от успеха на 18-годишния Едмонд бе неговият баща Армен Назарян, двукратен олимпийски шампион и селекционер на националния ни отбор.

В късния сеанс тази вечер талантът ще излезе за място във финала срещу най-сериозното си препятствие - Елданиз Азизли (Азербайджан), №1 в света и Европа за 2018-а.

Утре стартира надпреварата в останалите категории при класиците. На тепиха ще излезе и световният вицешампион от 2018-а Кирил Милов (97 кг).

Снимки КОСТАДИН АНДОНОВ

--------------------------------------

Риза Каялп се размина с 10-а титла

Най-титулуваният при тежките загуби рано

Турчинът Реза Каялп пропусна шанса да ликува с десета титла на континентално първенство по борба. Деветкратният еврошампион в тежка категория бе спрян на четвъртфиналите от Микола Кучма (Украйна) след 0:9. Мечтата на Каялп е да се доближи до титлите на Александър Карелин, който има 12. Той нямаше поражение от 2010-а, но този път късметът не бе на негова страна. Кучма пък победи на старта нашия Радослав Георгиев с 6:0 и при нов успех ще изтегли българина на репешажите.

В кат. до 87 кг египтянинът с наш паспорт Тарек Абделслам записа 2 победи загуби и загуба на четвъртфиналите, но запазва шансове да продължи в репешажите.

 

Коментари

Задължително поле