Назначават нови 1300 души в Българската армия през 2018 г.

Нови 1300 военнослужещи ще бъдат назначени в Българската армия през 2018 година, като приоритетно ще бъдат попълвани редиците на Сухопътни войски и Специалните сили.

Новината съобщи председателят на парламентарната комисия по отбрана генерал Константин Попов в Карлово, където се проведе изнесено заседание на ръководената от него комисия в 44-ото Народно събрание.

19pl4010-3Бившият генерал от ВВС разкри още, че на второ четене в Закона за републиканския бюджет за догодина са предвидени средства за увеличение на заплатите на военнослужещите с малко над 10 %. Председателят на парламентарната комисия по отбрана посочи, че проектът за модернизация на Сухопътните войски е почти готов и се очаква още преди Нова година да влезе в Народното събрание.

Относно мерките за нормализиране на полетите в авиобаза Граф Игнатиево, ген. Константин Попов подчерта, че се очаква това да се случи още до края на месец ноември.

Покрай изнесеното си заседание на територията на 61-ва Стрямска механизирана бригада депутатите от Комисията по отбрана в 44-ото Народно събрание се срещнаха и с кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Пред народните представители градоначалникът постави въпросиу свързани с възможността за предоставяне на военно имущество, като техника, материали и оборудване с отпаднала необходимост, за ползване от общините.

19pl4010-2От своя страна пък депутатите от парламентарната комисия по отбрана благодариха на кмета на Карлово за готовността му да предостави общински терени за изграждане на жилища на военнослужещите.

Ген. Константин Попов подари на д-р Емил Кабаиванов почетна монета на първия председател на Народното събрание Антим І, а кметът връчи на генерала почетен плакет с образа на Васил Левски.

По време на посещението си в Карлово членовете на Комисията по отбрана в 44-ото Народно събрание разгледаха въоръжението и бойната техника на военното формирование, което е най-голямото в състава на Сухопътни войски, и поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски в родния му град.

Коментари

Задължително поле