Найджъл Фарадж призова Великобритания "да се избави от оковите на ЕС" без споразумение

Найджъл Фарадж

Британският евродепутат Найджъл Фарадж очерта подкрепата си за Брекзит без споразумение, като заяви, че Великобритания ще бъде „като нормална страна“, „освободена от оковите“ на Европейския съюз, пише  Daily Express.

Евроскептикът Фарадж стартира яростна атака срещу ЕС, като призова Великобритания да напусне без никакви споразумения и да спечели "независимост". Той също така твърди, че Брекзит без споразумение ще позволи на Обединеното кралство да „изготви свои собствени закони, да има собствени съдилища и да контролира собствените си граници“.

„Ще бъда ли по-щастлив с независимостта? Защото това е така. Ние ще бъдем самоуправляваща се страна, ще направим собствени закони, ще имаме свои собствени съдилища, ще контролираме собствените си граници, ще решим кой може да идва и да живее в нашата страна. Ще бъдем като Австралия, ще бъдем като нормална страна. Това е, което искам. Ние сме глобална нация, дори и след налагането на Европейския съюз. Освободени от тези окови можем да бъдем много по-добре", каза Фарадж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа