Найджъл Фараж е първият европейски политик, с когото Доналд Тръмп се срещна

Снимка: Архив

Найджъл Фараж е първият европейски политик, с когото новоизбраният американски президент Доналд Тръмп се срещна. Фараж е бивш лидер на антиимигрантската британска партия ЮКИП и една от основните фигури, довели до Брекзит, известен и с антиемигрантските и антибългарските си кампании на Острова.

Въпреки срещата светът все още не знае какво точно да очаква от външната политика на Тръмп, съобщава БНТ. По повод критичните му изказвания за НАТО генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг предупреди Тръмп, че нито Европа, нито Съединените щати могат да действат самостоятелно в сферата на сигурността.Междувременно Хилари Клинтън обвини частично ФБР за неуспеха на нейната кампания. На 28 октомври шефът на ФБР Джеймс Коми изпрати писмо до Конгреса, с което уведоми, че се възобновява разследването за и-мейл кореспонденцията на Клинтън като държавен секретар.

И тази вечер в редица американски градове са планирани протести. Снощи демонстрациите бяха придружени с напрежение и арести в няколко града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят