Найджъл Фараж: Победа на Марин льо Пен на изборите във Франция ще сложи край на ЕС

Снимка: Архив

Бившият председател на „Партията на независимостта“ на Великобритания Найджъл Фараж заяви, че ако Марин льо Пен от партия „Национален фронт“ спечели на президентските избори във Франция през 2017 г., то Европейският съюз окончателно ще се провали, съобщава Breitbart.

Г-н Фараж, известен със своя евроскептицизъм, заяви, че на първи тур на президентските избори във Франция е за кандидата Никола Дюпон-Айнан от движението „Франция, изгрей!“ , но на балотажа със сигурно ще е за Марин льо Пен, за да сложи край на ЕС. „Познавам я. Тя е целеустремена. Но багажът на партийната й история й тежи“, заяви Фараж.

Създадена през 1972 г. от Жан-Мари льо Пен, бащата на Марин льо Пен, партия „Национален фронт“ има някои прекалено крайни политики, свързани с отричането на холокоста например и настоящият председател се опитва да изчисти имиджа на организацията, привличайки по този начин по-малко крайни последователи.

„Никога не съм казвал лоши думи за Марин льо Пен, но не съм и казвал добра дума за партията й и от тук положението става неловко“, заяви Фараж. Често политолозите определят „Националния фронт“ и „Партията на независимостта“ за крайнодесни, но между тях има редица различия, освен обединяващия ги евроскептицизъм. В Европейския парламент Фараж водеше групата „Европа за свобода и пряка демокрация“, докато г-жа Льо Пен води групата „Европа на нациите и свободата“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа