Найджъл Фараж призова за недопускане на втори референдум за Брекзит

Снимка: Архив

Бившият лидер на „Партията на независимостта“ Найджъл Фараж призова за недопускане на втори референдум на една трибуна с бившият министър за Брекзит Дейвид Дейвис и представителката на Лейбъристката партия Кейт Хоуи в английския град Болтън, пише Evening Standard.

Найджъл Фарадж заяви, че е крайно време британските политици „да усетят натиска“, който се оказва, за да бъде преобърнат резултатът от референдума за напускането на ЕС.

Според ораторите е необходимо отново да се създаде мощно надпартийно обединение, което да защити резултата от референдума и да не допусне провеждането на нов.

Множеството освирка силно европейските лидери Доналд Туск и Мишел Барние, както и бившия британски премиер Тони Блеър, като привържениците на твърд Брекзит призоваха европейските „гангстери“ и „яки момчета“ да „прочетат повече исторически книги“ за това как Британия реагира, когато някой ѝ се противопостави.

По адрес на ЕС ораторите заявиха, че „те са една група гангстери. Ние ще им обясним,че сделка за свободна търговия е възможна, ако брюкселските гангстери искат това. Ако не искат-добре. Ако те не желаят, ние ще си тръгнем без споразумение. Не би било проблем да няма споразумение.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа