Найджъл Фараж регистрира партия "Брекзит" и обеща „революция в британската политика”

Найджъл Фараж регистрира своята нова партия "Брекзит", като обеща „революция в британската политика” и подчерта, че „няма да го има вече доброто момче”, съобщава Политико, цитиран от БГНЕС. Говорейки в Ковънтри, Фарадж обвини британските политици за „управляващия упадък”, добавяйки - „искрено вярвам, че тази нация сега сме лъвове, водени от магарета.”

„Вярвам, че можем да спечелим тези европейски избори и отново да върнем страха от Бога у членовете в парламента в Уестминстър – те не заслужават нещо по-малко след това, което ни причиниха”, заяви той.

Във вестник Телеграф, Фараж твърди, че неговата партия е успяла да събере 750 000 паунда за 10 дни и повече от 1 000 човека са се кандидатирали за европейските избори. „За 25 години в политиката никога не съм виждал подобна реакция”, написа той.

Говорейки през радио Би Би Си, Фараж атакува бившата си Британска партия на независимостта (UKIP). Той каза, че няма „разлика в партията Брекзит и UKIP по отношение на политиката и членовете”, но има огромна разлика в това, че UKIP „позволиха на крайнодесните да се присъединят и да превземат партията, страхувам се, че името е опетнено”.

Той каза, че партия Брекзит ще бъде „дълбоко нетолерантна към всякаква нетърпимост”.

Коментари

Задължително поле