Най-бързият автомобил от Италия

С мощност от 1900 конски сили и ускорение 0-100 км/ч под 2 секунди Battista Targamerica е най-бързият италиански автомобил с хомологация за масовите пътища.

1900 конски сили от четири електромотора

Откритият модел е уникат

Бутиковата компания Automobili Pininfarina свали покривалото и покрива на уникален автомобил, който се появява на бял свят само в един единствен екземпляр. Battista Targamerica е първата в света електрическа хиперкола на италианската фирма, произведена за клиент със специална поръчка на дизайна на каросерията. Моделът перфектно илюстрира философията на марката: „Сбъдваме коли мечти“.

Уникалният екземпляр Battista Targamerica е създаден изцяло по поръчка на собственика, като от името издава, че е открит модел тип тарга за американски купувач.

Сбъдната мечта в случая е на американски колекционер. Неговата кола е изработена от занаятчиите на ателието на Automobili Pininfarina в Камбиано, Италия. Директно от там заминава към Щатите да заеме своето място в една от най-добрите частни колекции от редки, класически и модерни автомобилни икони. Задвижването е умопомрачително - изцяло електрическо с четири мотора, мощност 1900 к.с., въртящ момент 3240 Нм, ускорение от 0 до 100 км/ч под 2 секунди и максимална скорост над 300 км/ч. Това е най-бързият италиански автомобил с разрешение за движение по пътищата.

Крилатите врати допълват зрелищния дизайн и вечния стил на Battista Targamerica.

Уникатът Battista Targamerica се откроява с впечатляваща сребърна и синя цветова схема. Стилът отговаря на разбиранията за вечна красота с футуристични елементи. Подобно на всеки модел Battista това е уникален, ръчно изработен шедьовър и отразява личността на клиента. Собственикът е приложил идеи, които могат да бъдат открити в най-известните автомобилни уникати на Pininfarina от изминали епохи. Например Ferrari Testarossa Spider от 1986 г., създаден за Джани Аниели, за да отбележи неговите 20 години като ръководител на FIAT. Приликите са в зашеметяващото сребристо външно покритие, подобрено с фини сини и черни детайли на профила, както и в хоризонталните характерни линии на задния отвор за багаж на Battista Targamerica.

Уникална характеристика е поставката с овлажнител за пури на собственика - напълно персонализиран елемент, вграден директно в кабината между двете седалки. Това пространство за три пури е цветно осветено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили