Най-голямата круизна компания в света Карнавал продава 18 кораба заради Ковид-19

770 милиона долара са загубите на фирмата на месец

Най-голямата круизна корпорация в света "Карнавал" продава общо 18 свои кораба, за да покрие част от загубите, причинени от епидемията на Ковид-19. Фирмата вече се е разделила с 8 круизни съда, а предстои още 18 да бъдат продадени заради свитото търсене на подобни туристически пакети и отложените курсове.

Припомняме, че една от първите епидемии, избухнали в света бе именно на круизния кораб на компанията „Даймънд принцес“, който бе задържан във водите край Япония.

Компанията вече обяви плановете си да свие предлаганите круизни пакети с поне 12 на сто през следващата година в сравнение с извършените пътешествия през 2019 г.

От "Карнавал" обаче са категорични, че корабите, които продават, всъщност са сред най-старите и по-малко ефективни от близо 100-съдовата им флота и са донесли само 3% от приходите на компанията през 2019 г.

По-рано компанията обяви, че приходите й всеки месец са с близо 770 млн. долара по-малко в сравнение с прогнозите за 2020 г., направени на база тенденции и резервации преди избухване на епидемията.

Коментари

Задължително поле