Най-известният готвач на Гърция, шеф Стилианос Дигас, представи средиземноморски специалитети

Кулинарното шоу се проведе пред отбрана публика по време на Международното туристическо изложение във Велико Търново

Най-известният готвач на Гърция, шеф Стилианос Дигас, представи емблематични ястия от кухнята на южната ни съседка. Той бе гост на 19-то издание на изложението „Културен туризъм” във Велико Търново. Кулинарната презентация „Капка вкус от Средиземноморието” предизвика сериозен интерес във втория ден на Международното туристическо изложение, на 9 октомври.

"Достойно име в гръцката кулинария, шеф Дигас е преподавател с голям стаж в Гърция и чужбина. Автор е на няколко готварски книги и собственик на верига от ресторанти. Специализирал се е в опушването на продукти – месо, риба и т. н.", сподели Александра Графиоти, собственик на фирма, която си сътрудничи с гилдията на професионалните готвачи на гръцката кулинария.

Над два часа, кулинарният гуру, заедно с още двама негови гръцки колеги – шеф Никос и шеф Георгиос, твориха в кухнята на Бизнес Център Велико Търново. По време на атрактивното кулинарно събитие гостите, поканени в ресторанта на новата бизнес сграда, успяха да вкусят пълнена хамсия – рибата на бедните с голяма полза, гръцка салата със сирене фета в нея, миди саганаки, пълнени маслини и още вкусотии. Вкусните ястия бяха полети с узо, напитката, без която никой в Гърция не сяда на масата. Напитката бе използвана и в приготвянето на ястията. Бяха поднесени общо 65 порции.

На майсторите кулинара асистираха учениците от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” в старата столица, които трупаха професионален опит и се изявиха и като сервитьори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони