Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 януари 2018

Похитител платил такси с пръстени на жертвата си Отвлечената ядосала бандита, че не му дава пари на заем

Министър Красимир Каракачанов за инцидента със самолета “Спартан”: Вторият пилот се е обучавал за първи

Публикация на турски език в профила на Радев (обзор) Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

НСО и хакерите

САЩ призоваха Турция да прояви въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон Слаб улов тормози хората по Черноморието

„Левски“ сгази австрийци с 3:0

Най-новите изследвания в областта на бобовите храни представят в УХТ-Пловдив

Университетът по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив ще е домакин тази сряда на събития, отворени за широката публика и посветени на най-новите изследвания в областта на храните и храненето, като тази година това ще са бобовите култури.
Те са част от кампанията ERC=Science2 (Европейският научен съвет = Наука 2), която представя пред европейските страни последните научни постижения в популярни научни области, финансирани от Европейския научен съвет (European Research Council), и ефектът, който резултатите от тях биха имали върху живота ни. Събитието дава възможност на широката публиката да се запознае с работата на научните работници, здравословните храни и съвременните тенденции в храненето.
Мероприятията се организират от Центъра за изследвания и анализи, а партньори са Софийският университет „Свети Климент Охридски“, столичният Агробиоинститут, Университетът по хранителни технологии-Пловдив и Институтът по зеленчукови култури „Марица“ (Пловдив). Те ще се проведат на 8, 9 и 10 ноември в София и Пловдив, а в тях със свои разработки активно ще се включват и студенти от специалностите „Туризъм“, „Кетъринг“, „Ресторантьорство и хотелиерство“ и „Храни, хранене и диететика“. Освен научните си доклади те ще предложат новите си храни с варива.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.