Най-слабата Германия от 39 години насам

Националният отбор на Германия по футбол се намира в най-дълбоката си криза за последните десетилетия. Поражението с 1:2 от Франция може да се окаже прощалния мач на Йоаким Льов като треньор на Бундестима.

„Има вероятност да бъде уволнен в следващите дни“, кратко и ясно информира вестник „Билд“.

В последните 13 мача, Германия има само 3 победи, което е най-лошият резултат за отбора от 1979 година насам.

2018-а е кошмарна за Бундестима, който загуби 6 от своите 11 мача. Такава отрицателна статистика отборът не е имал от 1985 година насам, когато загуби пет мача под ръководството на Франц Бекенбауер.

На Мондиал 2018 бундестима отпадна за първи път в своята история в груповата фаза, след като загуби от Мексико с 0:1, от Южна Корея с 0:2 и стигна до драматична победа с 2:1 срещу Швеция в последната минута.

След провала на световното в Русия, воденият от Йоаким Льов отбор направи реми 0:0 срещу световния шампион Франция в Мюнхен, което бе определено като рестарт на националния отбор. Съмненията обаче се върнаха, след много трудна победа с 2:1 в контролата срещу Перу.

Впоследствие Германия загуби с 0:3 от Холандия, за да последва поражението с 1:2 от Франция в Париж.

„Играхме като равни със световните шампиони – заяви Льов. - За съжаление, не бяхме възнаградени от добрия мач, който направихме и загубихме.“

Двубоят с „петлите“ за пореден път поставя под съмнение бъдещето на Льов и в следващите дни ще стане ясно дали федерацията ще се реши да го уволни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят