Най-шумните холивудски раздели

Скандалните бракове на знаменитостите често са най-пикантната тема за обсъждане

Процесът по развода на известната двойка „Бранджелина“ продължи три години

Екранният Джак Спароу трябваше да преживее различни обвинения от бившата си, а кариерата му също е поз въпрос

Мистър „Планета“ се раздели с племенницата на Кенеди заради... домашна прислужница

В САЩ се празнува Деня на бившите съпрузи. Не всички (включително и звездите) поддържат добри отношения след развода си, някои делят милионите и се съдят за попечителство над децата. Скандалните бракове на знаменитостите често се превръщат в основна тема за дискусии в Интернет и в медиите. Ето, някои детайли за най-шумните и скъпи раздели на звездните двойки.

Кардашиян и Уест

Съпрузите, които скоро официално ще станат бивши, са рапърът Кание Уест и моделът Ким Кардашиян. Музикантът вече си е взел 500-те чифта обувки от общия им дом в Калифорния, а Ким отиде на почивка сама с четирите им деца.

Кардашиян подаде молба за развод след 7 години брак, като за причина посочи "непримирими различия". Според една от версиите обаче, те се разделят заради биполярното разстройство на Kaниe. Ким е говорила и преди това за психическите проблеми на съпруга си. Двойката ще трябва да споделя не само попечителството над две дъщери и двама сина, но и общите милиони.

Докато бяха заедно, Кание записа много успешни парчета, занимаваше с дизайн на маратонки и се кандидатира за президент на САЩ. А Кардашиян стана бизнес жена и инфлуенсър. Състоянието на Уест се оценява на $1,3 млрд., според Forbes, а Ким наскоро също стана милиардер. Независимо от това, почти бившите съпрузи казват, че ще разделят имуществото „възможно най-мирно“. Да видим дали ще успеят.

Шейк и Купър

Една от най-известните звездни двойки, които се разделиха след като живяха 4 години заедно, е актьорът Брадли Купър и световният руски модел Ирина Шейк. И макар да не бяха официално женени, след раздялата си те споделят попечителството над дъщеря си Лея.

Самите те не коментираха причините за раздялата. Според слуховете Лейди Гага е допринесла за това. Тя участва в режисьорския дебют на Купър „Роди се звезда“ и е била, както мнозина казват, новата тръпка на Брадли. Въпреки че самата Гага отрече това, по време на съвместни интервюта, но в самото изпълнение на Купър и певицата на ''Оскарите'', мнозина обърнаха внимание на „химията“ помежду им.

Шейк едва наскоро намекна за причината за раздялата, като отбеляза, че „двама известни не могат да бъдат двойка“.

Сега актьорът и модел се опитват да поддържат добри отношения заради дъщеря си. Във всеки случай феновете на двойката имат много причини за дискусия: Лея често се разхожда из Ню Йорк с единия или с другия родител.

Джоли и Пит

Едни от най-популярните бивши са Брад Пит и Анджелина Джоли. Връзката им започна (неофициално) на снимачната площадка на ''Мистър и мисис Смит'', когато актьорът все още беше женен за Дженифър Анистън. Цели две причини за скандала!

Слуховете за звездната двойка се потвърдиха през 2006 г., когато стана известно че Джоли е  бременна. Снимки на двойката и нови факти за тяхната връзка се появяваха в медиите почти всеки ден. Въпреки шума, Пит и Джоли се ожениха официално едва през 2014 г. И от тогава - имат 6 деца! Две години по-късно Джоли подаде молба за развод. С формулировката "непримирими различия".

Мнозина твърдяха че истинската причина за раздялата е, че Пит се е пристрастил към алкохола и дори вдигал ръка върху децата. След това и самата Анджелина заяви за домашно насилие, като завежда дело в съда.
Двойката е официално разведена (процесът продължи 3 години), но все още не може да се споразумее за попечителството над децата.

Хърд и Деп

Скандалната история, която вече звучи като детективска или пък готов сюжет за филм, е връзката между Джони Деп и Амбър Хърд. Те се срещат на снимачната площадка през 2010 г. и 2 години по-късно започват да се срещат. Тогава те тайно се ожениха, но още през 2016 г. Хърд подава молба за развод, заявявайки, че Деп я бие и системно проявява насилие. 

Двойката се разведе, а Деп плати $7 млн. обезщетение. Хърд обеща да ги дари за благотворителност. Но случаят не свърши дотук и след известно време актьорът започна да съди таблоида „Сън“, който пръв написа, че Джони бие жена си. Звездата от "Карибските пирати" загуби процеса. Но от друга страна, по време на процеса, медиите и феновете научиха много нелицеприятни неща за самите актьори и за връзката им, които могат да бъдат определени като „токсични“. Сега филмовата кариера на Деп е под въпрос, а Хърд продължава да се снима.

Холмс и Круз

Бракът на Том Круз с Кейти Холмс беше "звучен": постоянни дискусии в пресата и огромен брой папарашки снимки. Актьорите започнаха да се срещат през 2005 г., и Том й прави предложение за брак на Айфеловата кула. През 2006 г. те тържествено се оженеха. Роди се дъщеря им Сури. И Круз не се поколеба да покаже колко е щастлив в интервюта, телевизионни предавания и снимки в пресата.

Но още през 2012 г. Кейти подаде молба за развод. Мнозина вярваха, че това се дължи на ангажимента на Круз към сциентологията. Трудният развод е забулен в тайни: в брачния договор на двойката имаше много клаузи за неразкриване на лична информация.

В резултат на това Кейти се ангажира да не афишира личния си живот няколко години след развода. Но тя постигна пълно попечителство над Сури. А Том просто плаща издръжката и за изненада на мнозина - не използва правото си да се вижда с единствената си биологична дъщеря.

Спиърс и Федерлайн

Бритни Спиърс гореше не само на сцената, но личният й живот в началото на 2000-те също не беше скучен. През 2004 г. известната певица среща малко известния танцьор Кевин Федерлайн в нощен клуб. Тогава тя не мисли за сериозна връзка. Но се влюбва, взима Кевин със себе си на световно турне и след няколко месеца те обявиха своя годеж (Бритни плаща за платинените пръстени).

Година по-късно Спиърс ражда първия си син Шон Престън и в същото време, както писаха медиите, отношенията между съпрузите се объркаха. На следващата година тя ражда втория син Джейдън Джеймс. Но и това не спасява брака. Федерлайн прекарва времето си в клубове и изневерява на Бритни. Певицата не понася това и подава молба за развод. Разделянето на попечителството и имуществото беше придружено от нелепи изказвания на бившите един срещу друг.

В резултат Бритни даде на Кевин около $1,5 млн. и се ангажира да плаща издръжка за децата (сумата не е оповестена).

А след пристрастяването на Спиърс към наркотиците, съдът прехвърли пълното попечителство над децата на Федерлайн. Самата певица и нейните финанси вече са под контрола на нейния баща.

Шрайвър и Шварценегер

Бракът на племенницата на Джон Ф. Кенеди Мария Шрайвър и най-известният културист Арнолд Шварценегер продължи 25 години.

А техният развод е един от най-дългите в Холивуд: започва през 2011 г., но дали е приключил, все още не е известно. Определено можем да кажем, че Мария няма да се върне при Арни.

Причината за раздялата беше признанието на Арнолд, че той има десетгодишен извънбрачен син от домашната им прислужница. Шрайвър не прости това предателството, изпадна в депресия и след това написа книга за преживяванията си.

Твърди се, че Арнолд е платил на съпругата си $200 млн. обезщетение, половината от имуществото и безуспешно прави опити да се върне при Мария.

Мур и Къчър

Деми Мур и Аштън Къчър имаха неравностоен по възраст брак с разлика от 15 години. Мнозина бяха скептични към този съюз. Но Мур не послуша никого. Както изглеждаше отвън, амбициозният актьор Аштън подкрепяше звездата във всичко, прекарваше времето си с трите й дъщери от Брус Уилис. Тогава се появиха слухове, че Къчър многократно е изневерявал на Деми. Отначало тя не обръщаше внимание на клюките, но след това все пак подаде молба за развод.

Преди няколко години актрисата пусна своята автобиография и тя признава, че в този брак е липсвала й е подкрепата на Къчър. Заради това започва да злоупотребява с алкохола и се пристрастява към обезболяващите лекарства.

Аштън, която сега е женен за Мила Кунис, отначало се опита язвително да коментира нейните разкрития, но след това каза: „Всичко е наред, и вече не се мотаем заедно“.

Гарнър и Афлек

"Най-голямото съжаление в моя живот" - така се изказа Бен Афлек за развода с Дженифър Гарнър. Те бяха женени 10 години и бяха смятани за една от най-красивите двойки в Холивуд. Срещнаха се на снимачната площадка, ожениха се тайно, и им се родиха 3 деца.

Но през 2015 г. Дженифър неочаквано подава молба за развод. Оказва се, че причината е предателството на Афлек с бавачката. Двойката се опита да спаси брака си, посещаваше семеен психолог, но това не помогна. И тогава Бен се пристрасти към алкохола.

В резултат, след рехабилитацията на Афлек в разни клиники и срещите на двойката с адвокати, през 2018 г. Бен и Дженифър се разведоха официално. Но въпреки трудното минало, те поддържат добри отношения: събират се с децата си по празниците, ходят на бейзболни мачове и прекарват времето си заедно.

(Превод за „Труд“ - Павел Павлов)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес