Намаляват офисите заради отоплението

Редица фирми се стремят да съберат служителите си на по-малка офис площ, за да спестят разходи за отопление и осветление.

Събират служителите на по-малко етажи

Хора работят от вкъщи

Растящите разходи за отопление карат компаниите в Обединеното кралство да се отказват от офис площи, за да спестят пари, съобщава Аръп-Андерсен, ръководител на една от най-големите компании в света за услуги на работното място, цитиран от “Файненшъл Таймс”.

Фирмите обмислят по спешност как да намалят потреблението на енергия. Причината за това са нарастващите разходи за отопление и осветление, които вече са над 7% от общите разходи за наем на офис, показват данните на консултантската компания. Разходите за енергия на британските компании са се удвоили през последната година.

Някои фирми се стремят да съберат служителите си на по-малко етажи, за да спестят разходи. След като пандемията наложи практиката за работа от вкъщи, сега заради високите сметки се оказва, че за много компании е по-изгодно служителите да работят от дома си.

Доскоро много хора предпочитаха да работят от вкъщи, защото така пестяха време и пари за транспорт. Но вече за много служители е по-добре да се завърнат в офиса, за да ограничат своите сметки и да използват служебното отоплени и осветление. Но голяма част от хората продължават да работят от дома си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти