Почина голямата актриса Стоянка Мутафова

Иран обвини Франция, Великобритания и Германия в лъжа за ракетната му програма

Как блондинка моли да й пуснат интернета?

Бус удари трамвай на столичния бул. „Ботевградско шосе”

Мръсен въздух над София и тази сутрин

Д-р Сергей Иванов: Голямата част от внесеното заразено месо вече е изконсумирано БАБХ закъсня драстично с предупрежденията, смята експертът

Доц. Атанас Мангъров: Инфектиращата доза при салмонела е много висока Внесените 100 тона заразено пилешко месо не са опасни категоричен е експертът

Британски милиардер дари 1 млн. паунда за кампанията на Борис Джонсън

Елица Бонев влезе в супер холивудски сериал

САЩ пращат още 7000 военни в Близкия изток за възпиране на Иран

Нетаняху: Израел има пълното право да анексира долината на река Йордан

КАТ стартира засилени проверки за студентския празник

Среща Русия-Украйна-ЕС за газа може да се проведе следващата седмица

Найджъл Фарадж: Моята партия създаде Борис Джонсън и той ще победи

Норвежки депутат предложи НАТО за Нобеловата награда за мир

Намаляват таксите за преводи към чужбина Обмислят обща основа за облагане с корпоративен данък

Оценяват готовността ни за Банковия съюз

Таксите за банкови преводи на суми в евро от България към другите страни от ЕС ще бъдат намалени до нивото на таксите за левови преводи вътре в страната. Освен това ще има и по-ясни правила за превалутиране, ако например превеждате пари от левова дебитна карта към страна от еврозоната за да си поръчате нещо по интернет. Това ще стане с приемането на регламент на ЕС за трансграничните преводи. По време на българското председателство на Съвета на ЕС беше постигнато споразумение за мандат за преговори с Европейския парламент (ЕП) за приемането на регламента. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов пред Комисията по икономически и парични въпроси на ЕП.

По време на българското председателство беше постигнат компромис по предложението за създаване на паневропейски персонален пенсионен продукт, каза Горанов. Идеята е да има единни правила за доброволен пенсионен продукт, така че българи да може да се осигуряват за пенсия във фондове в Германия или Австрия. Продуктът може да излезе на пазара след 3-4 години.

В ЕКОФИН се обсъжда и въвеждането на единна данъчна основа при облагане с корпоративен данък в ЕС. Министър Горанов обаче не е оптимист, че скоро ще се постигне компромис по тази тема. Решенията за данъчното облагане се взимат единодушно от страните членки. Но някои държави имат данъчни облекчения, от които не искат да се лишат.

На заседание на Еврогрупата, в която влизат финансовите министри от еврозоната, късно вчера беше разгледана кандидатурата ни за едновременно влизане в Банковия съюз и в “чакалнята за еврото” (механизма ERM-2). Оценката за нашата готовност да влезем в Банковия съюз може да отнеме от 6 до 12 месеца. Очакваме от нашите партньори от еврозоната ясен ангажимент, че ако последното условие за членство в Банковия съюз бъде изпълнено, няма да има по аналогия с Шенген, неформални и не по правилата аргументи срещу влизането ни в ERM-2, които да оставят в нас впечатлението, че сме третирани неравно с другите държави, каза министър Горанов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Евро- чиновниците нека умират. Тия са Предатели, готови да продадат собствената си държава и цяла Европа. Стига с тоя Евросъюз, достатъчно е да се предлагат стоки между държавите и да се пътува по- лесно. Повече НЕ ни трябва. Иначе българските фирми Фалират, българите остават без работа, без заплата и без пари и стоят гладни.Купувайте Български кексове и козунаци вместо вносни от чужбина !!!

  2. БАР ИЛИ БАРАКА тези писаници за ЕВРОСЪЮЗА са ГЛУПОСТИ на калпав Х..й и вълната ви пречи на БЪЛГАРИТЕ некадърни сте и некадърни ще си заминете лоши хора сте във всяко отношение.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.