ЕК със съвети към бизнеса как да се подготви за Брекзит

Министри тачат Николай Хайтов

Прокуратурата обвини 60-годишния шофьор, карал автобус пиян

Груевски във фейсбук: Продължава политическото преследване срещу мен

Министър Ангелкова в Сърбия: Да промотираме Балканите като туристическа дестинация България е страна партньор на 41-ия Белградски панаир на туризма

Взломиха магазин за компютри и телефони в Търговище Ударът е извършен за секунди от професионалисти

България и Македония ще честват заедно цар Самуил

Фандъкова стана „Доктор хонорис кауза“ на Медицинския университет (СНИМКИ) 21 млн.лв. дава Столичната община за здраве

Столичните социалисти ще отбележат Деня на защитника на Отечеството

Великобритания отбелязва напредък в преговорите с ЕС, заяви говорител на Мей

5 г. затвор за източени дебитни карти

Кметът на Бургас представи нови специалности в гимназиите пред бизнеса Ремонт на самолети и електрически автомобили

ЦИК: Продължаваме подготовката за евроизборите Нашият състав също започна два месеца преди предходния вот, припомни говорителят Камелия Нейкова

Осъдиха стриптийзьорка, обрала немски турист

Грешник за „Левски“ свири дербито

Намаляват таксите за преводи към чужбина Обмислят обща основа за облагане с корпоративен данък

Оценяват готовността ни за Банковия съюз

Таксите за банкови преводи на суми в евро от България към другите страни от ЕС ще бъдат намалени до нивото на таксите за левови преводи вътре в страната. Освен това ще има и по-ясни правила за превалутиране, ако например превеждате пари от левова дебитна карта към страна от еврозоната за да си поръчате нещо по интернет. Това ще стане с приемането на регламент на ЕС за трансграничните преводи. По време на българското председателство на Съвета на ЕС беше постигнато споразумение за мандат за преговори с Европейския парламент (ЕП) за приемането на регламента. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов пред Комисията по икономически и парични въпроси на ЕП.

По време на българското председателство беше постигнат компромис по предложението за създаване на паневропейски персонален пенсионен продукт, каза Горанов. Идеята е да има единни правила за доброволен пенсионен продукт, така че българи да може да се осигуряват за пенсия във фондове в Германия или Австрия. Продуктът може да излезе на пазара след 3-4 години.

В ЕКОФИН се обсъжда и въвеждането на единна данъчна основа при облагане с корпоративен данък в ЕС. Министър Горанов обаче не е оптимист, че скоро ще се постигне компромис по тази тема. Решенията за данъчното облагане се взимат единодушно от страните членки. Но някои държави имат данъчни облекчения, от които не искат да се лишат.

На заседание на Еврогрупата, в която влизат финансовите министри от еврозоната, късно вчера беше разгледана кандидатурата ни за едновременно влизане в Банковия съюз и в “чакалнята за еврото” (механизма ERM-2). Оценката за нашата готовност да влезем в Банковия съюз може да отнеме от 6 до 12 месеца. Очакваме от нашите партньори от еврозоната ясен ангажимент, че ако последното условие за членство в Банковия съюз бъде изпълнено, няма да има по аналогия с Шенген, неформални и не по правилата аргументи срещу влизането ни в ERM-2, които да оставят в нас впечатлението, че сме третирани неравно с другите държави, каза министър Горанов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Евро- чиновниците нека умират. Тия са Предатели, готови да продадат собствената си държава и цяла Европа. Стига с тоя Евросъюз, достатъчно е да се предлагат стоки между държавите и да се пътува по- лесно. Повече НЕ ни трябва. Иначе българските фирми Фалират, българите остават без работа, без заплата и без пари и стоят гладни.Купувайте Български кексове и козунаци вместо вносни от чужбина !!!

  2. БАР ИЛИ БАРАКА тези писаници за ЕВРОСЪЮЗА са ГЛУПОСТИ на калпав Х..й и вълната ви пречи на БЪЛГАРИТЕ некадърни сте и некадърни ще си заминете лоши хора сте във всяко отношение.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.