Проф. Огнян Герджиков: Не виждам нищо нередно в срещите на президента с магистрати

Красимир Каракачанов за евроизборите: Няма да се учудя, ако някой е замислил подобен сценарий на този в Костинброд

Германският външен министър Хайко Маас ще се срещне с президента Радев и Екатерина Захариева

Владимир Зеленски встъпва в длъжност като президент на Украйна

Тръмп отмени митата върху стоманата и алуминия от Канада

Камион се запали в движение и изгоря на магистрала „Тракия“

Google преустанови договорите си с Huawei

Жертва и над 60 ранени след автобусна катастрофа в Германия

11-и ден продължава издирването на Стоян Зайков

Десетки мигранти слязоха на брега на остров Лампедуза въпреки забраната на Салвини

Тръмп заплаши Иран с унищожение

Седмицата започва с дъжд и гръмотевици, възможни са градушки

В навечерието — грешките ще решат вота В употреба вече влязоха и врачките, и астролозите, и нумеролозите

НАП призова да подаваме данъчни декларации онлайн

„Данъчната кампания започна вчера и още в първите минути има 90 подадени декларации“. Това каза Боряна Георгиева, директор на дирекция „Обслужване“ Националната агенция за приходите (НАП). Тя уточни, че срокът за подаване на декларации за доходи остава непроменен до 30 април. “През 2018 г. 34% или 600 хиляди декларации са били подадени по електронен път“, заяви Росен Бъчваров, говорител на НАП.

Данъчните напомянт, че срокът за физическите лица, в който те да декларират доходите си за 2018 г. остава непроменен – 30 април. Подаването на декларацията може да бъде извършено в офисите на НАП, по пощата и онлайн.

„Насърчаваме хората да подават декларации по електронен път, по този начин ще могат да ползват отстъпка от 5%, но тя не може да е повече от 500 лв. Срокът за нея е 31 януари“, заяви Георгиева. Тя посочи, че офисите на НАП през цялата кампания ще работят на плаващо работно време, а в последните дни при необходимост – с удължено.

При облекчението за млади семейства, за едно, две или три деца или за деца с увреждания тази година ще се изисква подаване на документ само от единия родител. „Ако на единия родител не му достига доход да използва цялото облекчението, може да използва дохода на другия родител“, поясни Герогиева.

От НАП съветват хората да използват ПИК за подаване на декларации.Всички, които нямат ПИК, могат да ги получат от всеки един от офисите на НАП напълно безплатно. Чрез него могат да се правят и справки за други дължими данъци, припомянт данъчните.

Срокът за фирмите също остава непроменен – 31 март, но тъй като се пада почивен ден, за последен ден на кампанията ще се зачита 1 април.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.