Наследникът на норвежкия престол давал незаконно имоти под наем

Наследникът на норвежката корона принц Хаакон незаконно е давал по наем апартаменти от кралските имоти около Осло, разкри вестник Independent, цитиран от БГНЕС. Той не е имал необходимото разрешение за даване под наем, а освен това 5 от 11-те апартаменти са били опасни за живеене.

По данни на изданието 43-годишният принц е давал жилища, подарени от баща му – крал Харалд Пети. Кралското имение се намира на 20 километра югозападно от Осло.

Ръководителката на двореца за връзки с обществеността Мариане Хаген потвърди, че процесът по даване на имотите под наем не е бил оформен под надлежен начин.

Ще се отнася до опасните апартаменти, те са били признати за непригодни, защото в мазетата им имало хранилище с бензин. Обитателите на апартаментите временно са настанени в хотели наоколо, а принцът бе задължен да премахне опасното хранилище и да монтира в сградата датчици за дим.

В момент Хаакон е получил временно разрешение за даване под наем. Очаква се в близко бъдеще да поучи постоянно разрешение.

По оценки на вестника миналата година кронпринцът е спечели от наемите сума равностойна на 170 000 долара. По данни пък Airbnb средната стойност на наема на отделно жилище в окръг Акер, където са имотите на наследника, е 125 долара на денонощие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа