Лавров: Работата по „Турски поток“ в България ще завърши през 2020 г. (ВИДЕО)

Индия създава хиперзвуково оръжие

Прокуратурата протестира оправдателната присъда на Веселин Марешки

Гери Малкоданска кръсти сина си

Премиерът Бойко Борисов: Отнасяме се като добри стопани към България НСИ отчита бюджетен излишък от 1 921 млн. лв. за 2018 г., дългът на сектор „Държавно управление“ намалява до 22,3% от БВП

Смядово в траур за загиналото семейство при адската катастрофа край Омуртаг

Дженифър Лорънс се омъжи От сватбата й има само една снимка

Потрошиха джип на полицията във Видин

Военни иззеха невзривен боеприпас, открит край Пловдив

Сергей Лавров: Отношенията между Русия и България са основани на дълбоки исторически и културни традиции Работата по второто разклонение на „Турски поток“ ще бъде завършена в срок през 2020 г.

Паспортната дирекция с удължено работно време във връзка с предстоящите избори

Горски педагози демонстрираха авторски уроци Правят сайт и учебно помагало

Германия обмисля да изгради собствен космодрум

Арестуваха двама афганистански мигранти за изнасилване на непълнолетно момиче в София

Наследникът на норвежкия престол давал незаконно имоти под наем

Наследникът на норвежката корона принц Хаакон незаконно е давал по наем апартаменти от кралските имоти около Осло, разкри вестник Independent, цитиран от БГНЕС. Той не е имал необходимото разрешение за даване под наем, а освен това 5 от 11-те апартаменти са били опасни за живеене.

По данни на изданието 43-годишният принц е давал жилища, подарени от баща му – крал Харалд Пети. Кралското имение се намира на 20 километра югозападно от Осло.

Ръководителката на двореца за връзки с обществеността Мариане Хаген потвърди, че процесът по даване на имотите под наем не е бил оформен под надлежен начин.

Ще се отнася до опасните апартаменти, те са били признати за непригодни, защото в мазетата им имало хранилище с бензин. Обитателите на апартаментите временно са настанени в хотели наоколо, а принцът бе задължен да премахне опасното хранилище и да монтира в сградата датчици за дим.

В момент Хаакон е получил временно разрешение за даване под наем. Очаква се в близко бъдеще да поучи постоянно разрешение.

По оценки на вестника миналата година кронпринцът е спечели от наемите сума равностойна на 170 000 долара. По данни пък Airbnb средната стойност на наема на отделно жилище в окръг Акер, където са имотите на наследника, е 125 долара на денонощие.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.