На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Втори задържан за инцидента, в който кола се вряза в карнавално шествие в Германия

Националната лотария е 100% законна, държавното тото е безхаберно

Блестящ пример за начина и качеството на управлението на един бизнес от държавата или от частника в условията на пазарна икономика е случаят с хазартните игри „Национална лотария“ и „Спорт тото“. Първата е на частна компания, а втората – на държавна институция. И двете работят по законните правила за този вид бизнес. Разликата е във високопрофесионалното управление на първата компания и в безхаберното и плачевно като резултат управление на втората.

Но понеже Валери Симеонов не го интересува как е държавата, а му е важно Вуте да е зле, реши да връща България във времената на недоразвития социализъм и да експроприира бизнеса на така мразения по онова време частник. Като оставим настрана тия комунистически страсти, е важно да кажем, че в аргументите на Симеонов се съдържа изключителна наглост и цинизъм. Според него хазартът, продаван от частната компания, съсипвал морала на населението и затова трябвало да бъде национализиран. Интересно как държавния хазарт ще изгражда у същото това население градивни ценности.

Иска да каже, човекът, че държавният хазарт е морален, а частният е дълбоко неморален. Да ви напомня нещо? Онзи велик лаф, че социалистическият болен е най-здравият болен в света?

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.