Началникът на КАТ- Габрово разпространи обръщение, че не е арестуван

Снимка: Архив

Началникът на КАТ- Габрово Пенчо Пенчев разпространи чрез профила си във Фейсбук обръщение към медиите, в което посочва, че не е арестуван, каквато информация беше публикувана . При проведена в петък спецакция бяха задържани полицаи от Пътна полиция - Габрово.

При вчерашната спецоперация, по неофициална информация, е задържан началник група "Регистрация“ в КАТ - Габрово. Мирослав Стефанов е в Пътна полиция от 2010 година, преди това е бил шеф на Районното полицейско управление в Габрово и на други позиции в системата на МВР, където работи повече от 25 години.

Акцията под ръководството на Специализираната прокуратура е започнала в късния следобед в петък и е продължила до късно вечерта. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че престъпната група е извършвала длъжностни и документни престъпления.

Отново по непотвърдени данни, задържаните полицаи от КАТ – Габрово са заподозрени за участие в група за незаконна търговия с автомобили, чийто лидер е бил задържан във Варна.

След появилата се вчера информация в някои медии, че сред арестуваните е началникът на КАТ в Габрово, Пенчо Пенчев разпространи чрез профила си във Фейсбук обръщение, в което посочва, че информацията за задържането му е предизвикала последици в негова вреда, както и притеснение за близките му.

Коментари

Задължително поле