Началото на футболната революция

A technician checks the video arbitration system that will be used during the friendly football match France vs Spain on March 28, 2017 at the Stade de France stadium in Saint-Denis, north of Paris. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Футболът вече никога няма да е същият. На приятелския двубой между Франция и Испания светът стана свидетел на началото на нова революция в най-великата игра. Иберийците спечелиха с 2:0, но срещата ще остане в историята заради сериозното влияние на видеоповторенията върху развоя на мача. Експериментално за първи път арбитър, разположен извън стадиона, имаше право да дава съвети на своите колеги и това въздейства върху крайния резултат.

Тобиас Щилер, който гледаше мача като агент под прикритие на ФБР на екрани в бус, се намеси на два пъти. В едната ситуация отмени гол в полза на Франция, а в края зачете попадение на Испания. Трябва да отбележим - намесите на Щилер и в двата случая бяха перфектни. Това не можем да кажем за главния арбитър Феликс Зуайер и неговите асистенти, които и в двата случая отсъдиха грешно.

„Това беше един положителен тест, тъй като благодарение на видеоповторенията не ощетяваме нито един от двата отбора - каза Феликс Зуайер. - Сътрудничеството с рефера извън стадиона беше точно, бързо и много професионално. Радиовръзката бе отлична. Тобиас Щилер имаше постоянен контакт с нас и се разбирахме отлично“.

Головете за Испания на „Стад дьо Франс“ вкараха Давид Силва от дузпа и Жерард Деулофеу. Попадение на Антоан Гризман беше отменено заради засада.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят