Наша булка менте мамила мъж във Виена

Нашенка от град Каспичан успя да заблуди чужеденец при разговори по телефона и интернет, че ще му стане съпруга, а той й изпратил 4 135 евро за път и други разходи. Като разбрал измамата, мъжът от Виена решил да потърси възмездие. Случаят е от началото на 2020 г., но едва сега има съдебна развръзка. Състав на Районният съд в Нови пазар е наложил на 42-годишната Н.М. условна присъда от 8 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок.

Жената отказала да признае вина, но е установено, че тя е лъгала мъжа и за името, и за възрастта си. Казала, че няма средства за път, а освен това трябва да заплати и осигурителни вноски, за да може да отпътува. Така за няколко дни получили преводи в евро в размер на 8 088 лв.

Магистрати са разпитвали потърпвешия от Австрия с видеоконферентна връзка, осъществена чрез техника, с която разполага Окръжният съд в Шумен.

Осъдената дължи и близо 4 000 лв., направени разноски от разследващите и от съда. Постановена е и конфискация на два нейни мобилни телефона, компютър и лаптоп. Н.М. има право да обжалва присъдата пред Окръжен съд - Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право