Ненчев на прокурор и за сделка с имот във Варна

Бившият военен министър вече е обвиняем по две дела - едно за униформите на военните и второ за ремонта на МиГ-овете

Военният министър Стефан Янев отказал да подпише договор за продажбата

Бившият военен министър Николай Ненчев е даден на прокуратурата и за сделка с военен имот във Варна, научи “Труд”. Вместо да подпише окончателен документ за покупко-продажбата на атрактивен терен в морската столица, новият министър на отбраната пратил документите по търга на държавното обвинение. Заради ниската цена на сделката, в която участвал само един кандидат, Янев се усъмнил, че нещата са нагласени.

Търгът за продажбата на терен до Военноморската болница във Варна бил насрочен от Министерството на отбраната (МО) за последния работен ден на 2016 г. – 29 декември. Явил се само един купувач, който предложил 28 800 лева за атрактивния имот от 523 кв. м. Това означава, че купувачът е придобил земята срещу 53 лв. за квадратен метър.

Първоначалната тръжна цена, обявена от министерството, била 28 600 лв., т.е. купувачът предложил с 200 лв. над нея. От МО обясниха, че правилото за формиране на първоначална тръжна цена е данъчната оценка, умножена по коефициент минимум 1,2. Именно по този най-нисък коефициент е била оформена началната цена за наддаването. Справка на експертите от военното министерство показала, че пазарната цена на терени в този район на Варна е 100-115 евро на кв. м. Няма яснота кога теренът от публична държавна собственост е бил актуван като частна държавна собственост.

По същата схема бившият военен министър Николай Ненчев беше решил в края на ноември да продаде атрактивен терен от 11,5 дка и в столичния квартал “Младост”. Ставаше въпрос за бившето военно окръжие. Началната цена на търга бе 791 470 лева, което означаваше по 70 лв. на кв. м. След като се вдигна шум, на 5 декември бившият премиер Бойко Борисов спря продажбата. Той предложи имотът да се предостави в собственост на Столичната община за изграждането на парк.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Такива като тоя нещастник окрадоха Родината, предадоха Народа си, унищожиха морала на много хора. Естествено, че е политиханец:) Но те без мутросмените не виреят. Та затова трябва да се изчистим от цялата тази ненаситна античовешка кал. Ако не, те ще унищожат нас:((((

  2. този архимошенник е водач на листа и отново напира за парламента и недай си боже за изпълнителната власт. питам се – хората , които ще гласуват за този пренеприятен тип дали са наясно за какво и за кого гласуват. осъзнайте се хора! има ли нужда българия от такива хора в парламента? категорично не!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.