Вижте какво ще решава Министерският съвет на 18 януари 2018

Румен Радев: Извоюваната през 1878 г. свобода бе „пренесена“ през всичките 140 години

Лиляна Павлова: Получихме признание и подкрепа, че сме на прав път Вижте пълна стенограма от дискусията в Страсбург

Ангела Меркел разчита на социалдемократите да вземат отговорно решение относно коалицията

Арестуваха трима австралийци и един ливанец в Сърбия за трафик на кокаин

Промените в климата – важен акцент в работата на Българското председателство

Асоциацията на организациите на българските работодатели за зеления рекет: Не става дума само втори лифт, а за икономиката на България

Министър Ангелкова: Гръцките туристи в България надхвърлиха 1 млн.

Тереза Мей създаде нов пост в британския кабинет

Първа лига с оборот от 41 млн. евро

Метеорит падна близо до Детройт (ВИДЕО)

Три министерства и Столична община решават проблемите на Витоша Тръгват към частично изменение на действащия План за управление

ГЕРБ поиска да бъде разсекретен докладът на ДАНС и Прокуратурата за работата на БАЦИС

„Етър“ търси втори нападател

Северна и Южна Корея ще участват в церемонията по откриването на олимпийските игри под общ флаг

Николай Ненчев праща сигнал срещу Румен Радев в комисията по конфликти на интереси заради първата дама

Военният министър в оставка Николай Ненчев подава сигнал в Комисията за установяване и предотвратяване на конфликта на интереси срещу избрания за президент президент Румен Радев.
Това става ясно от писмен отговор на Ненчев на депутатско питане в рамките на парламентарния контрол.

Във връзка с приключила проверка на инспектората на МО относно назначаването на съпругата на Радев, новата първа дама, Десислава Генчева, за пиар на Военновъздушните сили, той възнамерява да препрати цялата преписка за проверка до Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Назначението на Генчева е станало на 24 ноември 2014 г. с подпис на командващия ВВС по това време ген. м-р Румен Радев. По същество Радев е подписал анекс към трудовия договор на Генчева, според който тя работи в отдел „Финанси“, и й възложил да изпълнява и функциите за връзки с обществеността като „старши експерт“ срещу допълнително възнаграждение.

В отговора си министър Ненчев обяснява, че командирът на военновъздушните сили е работодател по смисъла на трудовото законодателство и като такъв има право самостоятелно да назначава служители, като не е длъжен да уведомява или иска разрешение от ръководството на МО.

Проверката на инспектората на МО е извършена още през октомври 2015 г., след докладна записка от директора на пресцентъра на военното министерство, съдържаща данни за системно нарушаване от ръководството на ВВС на нормативите, регламентиращи връзките с обществеността в армията.

В резултат на проверката са констатирани пропуски и нарушения, в това число на щатната дисциплина и на актовете на министъра на отбраната.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Канал 3 попита Ненчев за регистрацията за проституция на Русева: Откъде да зная!
    Министърът твърди, че бившата шефка в МО била почтена майка на две деца.

  2. И какво излиза – ген. Румен Радев е имал право да назначава служители , а в случая : „…По същество Радев е подписал анекс към трудовия договор на Генчева /отдавна назначена/, според който тя работи в отдел „Финанси“, и й възложил да изпълнява и функциите за връзки с обществеността като „старши експерт“ …“ – къде е конфликтът на интереси ?

  3. Абе тоя Ненчев как живее с тази изкуствена ливада на главата си?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.