Нетаняху: Израел ще бъде най-силният съюзник на САЩ в Близкия изток

Израел ще бъде най-силният съюзник на Съединените щати в Близкия изток, независимо кой ще бъде избран за президент през ноември. Това каза премиерът Бенямин Нетаняху, преди да отлети за Вашингтон, съобщава Reuters.

Посещението, първото на Нетаняху при най-важния му международен съюзник след завръщането му за рекорден шести мандат като министър-председател в края на 2022 г., беше засенчено от решението на президента Джо Байдън да не се кандидатира за преизбиране.

Нетаняху каза, че ще благодари на Байдън за всичко, което е направил за Израел през цялата си кариера и ще обсъди с него въпроси като осигуряването на освобождаването на израелските заложници в Газа, победата над палестинската ислямистка групировка „Хамас” и конфронтацията с Иран и неговите поддръжници в региона.

„Ще кажа на моите приятели от двете страни, че независимо кого ще избере американският народ за свой следващ президент, Израел остава незаменим и силен съюзник на Америка в Близкия изток“, добави Нетаняху.

„В това време на война и несигурност е важно враговете на Израел да знаят, че Америка и Израел са заедно днес, утре и винаги“, коментира Нетаняху.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят