Не ни трябват коридори, трябва ни култура на пазаруване

Зелените коридори за пазаруване на възрастни на и над 65 години от 13:30 до 16:30 ч. в търговските обекти предизвикват повече напрежение, отколкото решения в условията на пандемия и засилен риск от зараза с COVID-19. Заради това от Сдружението за модерна търговия (СМТ) предлагат ограниченията да отпаднат.
Абсолютно разумно предложение.

С този зелен коридор се връщаме във времето на соца, километрични опашки за хляб и банани. Пари има, възможност за пазаруване - не. Е минаха вече 31 години и ние все още бленуваме да сме опашат народ.

Ще кажете здравният министър ги пази, пази от какво? От COVID-19 ли? Те така или иначе тези хора излизат навън, пътуват с градски транспорт и ще си напазаруват. И струпване има, дори и в зеления коридор. Дали ще чакат на опашка преди 13:30 с младите или след 13:30 с наборите, те са там. Каква е разликата?

Освен опашки, в магазините непрестанно има спорове и конфликти с охраната и магазинерките кой на колко години е, защото те нямат право по закон да искат лична карта на клиента, И започва едно ругаене, едно викане, едно бутане. Пак като преди 31 години. Не ни трябват коридори, трябва ни култура на пазаруване.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари