На 19 август 2019 да почерпят

Земетресение от 5,9 в Западния Тихи океан

Двама каякари оцеляха, след като ледник се разцепи пред очите им в Аляска (ВИДЕО)

Анкара наруши многократно гръцкото въздушно пространство

Арестуваха французин, превозвал тялото на жена си в куфар заедно с двете си деца

Пожарът край Реброво е локализиран Няма опасност за населението в околните села, съобщиха от МВР

Служители на БГ ТОЛ намериха двама бежанци, укрили се в багажника на автобус 

Недостиг на гориво, храни и лекарства Прогнозата се съдържа в таен доклад на британското правителство

Съветник на Доналд Тръмп потвърди интереса към закупуване на Гренландия

Километрично задръстване в района на „Дунав мост“

Друсат се с райски газ в заведенията по морето

Тиам готов за ЦСКА

Жена скочи от 14-ия етаж на блок в Бургас

Топ 10 на най-проспериращите пилоти във „Формула 1“

Остава затворен за движение участакът на магистрала „Струма“ между Дупница и Бобошево 

В Германия няма да се справим, защото не знаем с какво искаме да се справим

Преди година германският канцлер Ангела Меркел отвори вратите за стотици хиляди мигранти и произнесе своята историческа фраза: „Ние ще се справим“. Александър Кудашев, главният редактор на „Дойче Веле“, е убеден в обратното:

„Ние няма да се справим, защото със сигурност не знаем с какво искаме да се справим. Дали искаме само да се погрижим за хората или веднага да ги интегрираме? Защото не знаем, кога можем да кажем, че сме се справили. Малко повече от 25 години след обединението на Германия /3 октомври 1990 г./ все още твърде много германци заявяват, че ние в действителност не сме единни.

Защото ние разбираме проблема с мигрантите не в културен, а само в технически смисъл – т.е. ние трябва да се научим да допускаме различията. Вместо това ние мислим, че мигрантите ще решат нашия демографски проблем. Ние превръщаме бежанците в имигранти Ние няма да се справим, защото не разбираме, че пристигащите мигранти са много по-консервативни и по-религиозни, отколкото е съвременното германско общество. Защото ние нямаме представа, какви усилия са необходими, за да помогнем да се установят тези хора, които са от съвсем различна култура.

Защото ние имаме тази прекрасна думичка Родина, но рядко даваме на мигрантите да разберат, че това може да бъде и тяхната Родина – от гледна точка на език, култура и политика. Защото Германия не е държава на мигранти. Т.е. ние смятаме, че трябва да решаваме миграционния проблем не рационално, а по-скоро емоционално.

Ние не подбираме мигрантите, а само ги приемаме. Защото ние имаме особено отношение към собствената си нация – защото ние нямаме и не създаваме достоверен положителен образ на самите себе си. С други думи, ние нямаме доминираща култура, защото нашата Родина е раздробена. Защото ние, въпреки всички разговори, нямаме намерение да ставаме пъстра и разнородна република, както по някой път така възторжено ни я описва нашият президент.

Защото интеграцията е задача за сто години и три поколения напред, а ние си затваряме очите за това изпитание. Защото много мигранти от Сирия или Афганистан просто няма да се справят, защото не са дорасли до Германия, която е индустриално развита и високо ефективна държава.

Защото мнозинството мигранти, според нашите разбирания, нямат необходимите знания и квалификация. Защото „Ние ще се справим“ – това в най-добрия случай е фраза, която просто изразява нашия оптимизъм. Но характерната черта на германците не е оптимизмът, а по-скоро страхът. И също така, защото някой ден ще кажем, че сме се справили, макар че в действителност ние не сме се справили.“

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. каква дума за държава може да става в германия, след като няма конституция писана от германци и политиците треперят дали американския посланик няма да стане с гъзъ нагоре? … и да не почвам за стадото…

    1. Проблема има елементарно просто решение .Германският народ го знае и много скоро в Германия ше се поздравяват с Хаил…Х…….ер!А баба Меркел барабар с навлеците мигранти през комина на Дахау и т.н.във вид на дим ще отмаршироват за магарешкия рай.

      1. Германският народ е стадото на европа, дет желае да дойдат арабите да го обогатят. Доказа го неколкократно през последните 2 години. Не е случайно, че плевнята кат не можа да намери идиоти у нас, докара бусове с лумпенизирани говеда точно от обора германия да пречат на строежа на ограда по границата ни.

  2. Така е!!!!! След като си имате за „шеф“ бившата „секс-кукличка“ на ЩАЗИ и настояща слугиня на американския посланик в Берлин. А целта на задокеанския ви чорбаджия изобщо не е „да се справите“, а да се затрие Европа!!!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.