Николай Ненчев каза, че няма да дава Румен Радев на комисията за конфликт на интереси, в документ с неговия подпис пише друго

Военният министър в оставка Николай Ненчев заяви, че не е давал новоизбрания президент ген. Румен Радев на комисията за конфликт за интереси.

В интервю за предаването "Лице в лице" по БТВ Ненчев обясни, че е получил въпрос от двама депутати, които са питали дали, докато е бил командир на Военновъздушните сили, Радев е назначил настоящата си съпруга Десислава Генчева за служител. Министърът просто отговорил на питането.

"Получих въпрос от двама депутати, които настоятелно питаха и аз съм длъжен по силата на конституцията да отговоря дали това е така или не. Получих въпрос от двама народни представители, въпрос, на който отговорих. Всъщност те в самия въпрос, доколкото си спомням, казват, че ако е така, те ще сезират комисията за конфликт на интереси", обясни Ненчев.

На въпрос на водещата "Вие дали ли сте го последно, или не сте го дали?", Ненчев още веднъж потвърди: "Не, защото в техния въпрос се съдържаше това". „В България се пише и говори какво ли не. Никога не съм се ровил в личния живот на хората. Не споделям този тип политика”, обясни Ненчев.

Вчера излезе информация, че военният министър в оставка Николай Ненчев смята да подаде сигнал в Комисията за установяване и предотвратяване на конфликта на интереси срещу избрания за президент президент Румен Радев. Това става ясно от писмен отговор на министъра на депутатско питане в рамките на парламентарния контрол. Там пише, че той ще препрати на комисията преписка във връзка с приключила проверка на инспектората на МО относно назначаването на съпругата на Радев, новата първа дама Десислава Генчева, за пиар на Военновъздушните сили.

 

Коментари

Задължително поле