Причина за смъртта на двамата работници в свинефермата в село Попина е остро отравяне със сероводород

Скарлет Йохансон се сгоди

Владимир Зеленски положи клетва като президент на Украйна

Премиерът Борисов: Машиностроенето прави от 25 до 30% от БВП на страната (ВИДЕО)

Арнолд Шварценегер нападнат с ритник в гърба (ВИДЕО)

68-годишен мъж изгоря в дома си при пожар

29-годишен мъж е арестуван за побой над жена си в болница във Видин

Колеги на алпиниста Иван Томов: Беше добре подготвен за планината

Скандал на Евровизия: „Хатари“ от Исландия развяха палестински флагове в Тел Авив

Кредити за 91 милиарда лева раздали банките

Пиян скандалджия скочи на полицаи

Наденичките на Ути помагат на абитуриенти

Сигнал за бомба затвори Съдебната палата

Спечелете 2 билетa за ВАРНА РОК 2019! Играта се провежда във Facebook страницата на в. "Труд"

Николай Панайотов закри изложба в „Нирвана“ Творбите потеглят към нови притежатели и галерии

Художникът пренареди картините си „на сбогуване“

Николай Панайотов – от плът и цвят, заобиколен от греещите си платна, направи finissage на своята изложба в галерия „Нирвана“. Повече от 175 души се появиха на този актуален артистичен адрес, за да поднесат почитанията си на художника, живеещ и работещ в Париж.

Творец с ярка представа за нещата от живота, далеч от сипаничавите образи на обикновеното и мрачното, от силуетите на оплаквачките и стенещите пейзажи на маститите си предшественици, Николай Панайотов е не само проводник на оригинални идеи, но е и техен компетентен интерпретатор и владетел.

Галеристът и меценат Ники Младжов, наречен от ценителите българския Амброаз Волар, даде бяла светлина на  тази колекция, в която няма напрежение или състезание, има само покой, благост, надежда и свян.

Николай пренареди  изложбата си, за да и вдъхне нов живот, преди картините да потеглят към новите си притежатели или галерии. Акрошаж е името на този вид сбогуване с едно място и хора и отпътуване към друго. Както в живота пренареждаме идеи, багаж или отношението си към живота, така правят и художници като Николай.

Всичко, от което има нужда един автор като Панайотов е Анри Перюшо – обективния биограф, съдружник в таланта и емоциите и същевременно безпристрастен критик на различните епизоди в творчеството.
Сред гостите бяха легендата Михаил Белчев със съпругата си, председателят на БЗНС Николай Ненчев, топ нотариусите Милена Георгиева и Весела Ивчева, бизнесдамите Мая Хътчинс, Силвия Шонлебе, Таня Китик, арх. Мария Батоева, гости от Франция, Швейцария, Израел, колекционери на Панайотов от САЩ и Канада. Куратор на закриването и водещ бе лорд Евгени Минчев, който също притежава над 12 платна на художника.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.